• Leverans 1-3 dagar
 • Betala med SVEA
 • Över 20000 produkter

Point6

Arctic Black

299 kr
{{ price }}
11 Finns i lager
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Artikelnr: 11-0950-204_P05

En kraftig och taktisk OTC-strumpa från Point6 som är utformad för att klara alla krävande förhållanden med dämpning runt hela foten och benet.

 • Beskrivning

  En kraftig och taktisk OTC-strumpa från Point6 som är utformad för att klara alla krävande förhållanden med dämpning runt hela foten och benet. OTC-strumpor täcker större delen av eller hela vaden och är perfekta för aktiviteter där du har på dig en känga eller vill ha extra värme på benen. Består av 70% ull 70%, 25% nylon och 5% resår.

 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension:

  För att skicka en recension måste du vara inloggad.

 • Om varumärket

  Försvarsmakten, Polisen och annan blåljuspersonal, tullare, ordningsvakter och väktare värnar om vårt rike dygnet runt, året om. Point6 har tagit på sig uppgiften att ta hand om dem, på sitt eget vis. Genom att tillverka världens bästa strumpor – som håller fötterna torra och komfortabla även i de mest krävande miljöer och situationer – kan de koncentrera sig på jobbet, lösa uppgift och förbättra sina chanser att komma hem efter avslutat skift. Point6 tillverkar strumpor med samma styrka och tålighet som de män och kvinnor som bär dem.

  Höga krav - fina råvaror i produkter från Point6:

  För att Point6 skall hålla nivån av världens bästa strumpa krävs en hel del. Det börjar med att skaffa fram den mest kvalitativa råvaran och därefter att ta fram bästa, tänkbara passform. Alla modeller tillverkas av finaste merinoull från Nya Zealand och strumporna tillverkar Point6 i USA – det har de alla gemensamt, liksom djupa hälar, sömlösa tår, fotleds- och hålfotsstöd samt ytterst välbalanserad kombination av stretch och kompression, så att du kan bära strumpan länge utan att ens tänka på den saken. Däremot har varje modell från Point6 ett specifikt syfte/tilltänkt användningsområde, baserat på målgruppernas krav och behov. Därtill kommer dessutom konstanta produktutvecklingar över tid.

  Material & teknik i ullstrumpor från Point6:

  Merinoull är helt enkelt det bästa materialet för Point6 och deras strumpor. Varför? Det är en naturprodukt, sedan länge känt för sina temperatur- och fuktreglerande egenskaper. Det är dessutom mjukt mot huden, flamtåligt och antimikrobiellt, vilket betyder ett slut på illaluktande fötter och skor. Genom att Point6 kombinerar natur och vetenskap erhålls den bästa strumpan. Teknikdelen i en strumpa från Point6 kallas 37.5, och fungerar såhär:

  37.5 – Point6 patenterade lösning:

  Den 37.5-fiber som Point6 skapat innehåller miljoner mikroporösa partiklar, som tillsammans ger en tråd 800% större kontaktyta på vilken fukt kan förångas, vilket förstärker kroppens egen reglering av temperatur och mängden fukt närmast huden. Dessa aktiva partiklar skingrar fukt och påskyndar avdunstning som håller dig torr, så att du kan fortsätta att lösa din tilldelade uppgift, vilken den än må vara. Point6 och deras 37.5 fiber är det perfekta valet för turboladdad prestanda i den kompaktspunna merinoullen.

  Erfarenhet och bakgrunden till namnet Point6:

  Grundarna av Point6, Peter och Patty Duke, har lett utvecklingen av merinoull i plagg och strumpor i mer än 20 år. De fortsätter hela tiden att söka nya, bättre lösningar och material samt tillverka produkter på de bästa maskinerna världen kan uppbringa. De valde namnet Point6, då kroppens optimala temperatur är 98.6° F (mer känt för oss som 37° C). Merinoull är temperaturreglerande och avlägsnar fukt, vilket ger dig välmående fötter, oftare.

  6 punkter som gör Point6 till det bättre valet:

  1. ÖKAD TÅLIGHET: robust tålighet, även över tid utan vård/tvätt.
  2. TORRARE FÖTTER: Point6 patenterade 37.5-teknologi påskyndar avdunstningen och håller fötterna torra, längre.
  3. MOTVERKAR SKAV & BLÅSOR: ergonomisk passform som omsluter foten perfekt; inga sömmar = inga problem.
  4. FÖRBÄTTRAR TEMPERATURREGLERINGEN: från fjäll till djungel, merinoullen med 37.5-teknologin hjälper till att hålla kroppen vid optimal temperatur.
  5. FLAMTÅLIGT*: Merinoull är i sig själv flamtåligt; det varken brinner eller smälter.
  6. INGEN DÅLIG LUKT: Merinoull är naturligt antimikrobiellt, vilket betyder ett minimum av illaluktande fötter och skor.

  *De flesta ullstrumpor, från Point6 eller andra, är i praktiken ofta en blandning av merinoull och nylon/spandex, detta för att säkerställa bästa passform och en ökad tålighet. Det innebär i praktiken att strumpan i sin helhet inte är helt flamtålig, men en strumpa med t ex 75% merinoull är såklart MER flamtålig än t ex 100% polyester (s.k. funktionsmaterial).