• Leverans 1-3 dagar
 • Betala med SVEA
 • Över 20000 produkter

Pulsar

Talion XQ38 värmesikte

25 995 kr
20 796 kr
{{ price }}

Lägsta pris under de senaste 30 dagarna innan prissänkning: 25 995 kr

1 Finns i lager
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Artikelnr: 76561

Med sin toppmoderna och unika design och det senaste inom avancerade tekniska innovationer, levererar Pulsar Talion en väldigt bra termisk bild, allting paketerat i ett mycket kompakt och lätt värmesikte. Talion XQ38 värmesiktena finns tillgängliga med en 384x288 värmesensor och en 17µm pixel pitch. De banbrytande värmesiktena är för professionella jägare som värdesätter traditioner och söker tekniskt överlägsenhet.

 • Beskrivning

  Pulsar Talion XQ38 värmesikte

  OBS: Bilden visar siktet ihop med Pulsar picatinny montage men det kommer utan weaver/picatinny montage. Montaget köps separat!

  Pulsar PL340000 montaget är specialanpassat till Talion så att det inte kan ta emot främre delen av fästet med obektivet.

  Högkvalitativ optik kombinerad med en avancerad värmekodningssensor säkerställer ett upptäcktsområde på upp till 1350 meter, även i fullständigt mörker.

  Pulsar Talion XQ38 kommer som en helt ny modellserie och kommer som ett banbrytande värmesikte inom Pulsarfamiljen, som blir mycket mindre, kompaktare och smidigare att använda tack vara enkla lösningar som handtag på fokusvredet, ett enda extrent APS 5 batteri som kan bytas snabbt och ett skenmontage. 

  När fokusvredets handtag är alinierat med handtaget som sitter på siktets fasta del, innebär det att fokuseringen är inställd på ca. 70 m. På så vis kan man snabbt bedöma det ungefärliga avståndet även i mörkret.

  Pulsar Talion XQ38 är rustad med en av världens bästa typer av värmesensorer. 40 milikelvin (40mK) värdet på värmesensorn kombinerad med den innovativa Smoothing Filter, funktionen är den som gör att Pulsar värmesiktena har oftast en betydligt klarare, kontrastrikare och detaljrikare värmebild än deras konkurrenter vars sensor ligger på betydligt sämre nivåer. Det högre värdet på milikelvinsensorerna gör att värmebilden blir oftast mycket difusare, mattare och betydligt kontrastfattigare. Ju lägre milikelvin värde desto finare värmebild får man räkna med.

  Specifikationer:

  Siktet är byggt för att klara upp till 6000 Joules. Man kan montera siktet på kalibrar så som .375 H & H, kaliber 12 och 9.3x64.
  Talion siktena är konstruerade med en robust och tillförlitlig design, förstärkt men lätt metallkonstruktion. Precisionstillverkning av huselementen garanterar felfri fältprestanda.

  Integrerad video (inklusive rekyl-aktiverad) och stillbildsinspelning i MPEG-4 och .jpg gör det enkelt och snabbt att dela dina upplevelser. De inbyggda 16-GB internminnet lagrar timvis med video eller tusentals foton.

  Använd Wi-Fi och Stream Vision 2 Appen, anslut Talion till en smartphone eller surfplatta för användning som en andra bildskärm eller fjärrkontroll. Gör också överföring av inspelade filer, justering av inställningar, uppgradering av mjukvaran.
  Talion siktet drivs med hjälp av en ett anda APS 5 externt batteri vilket är en stor fördel om man råkar få slut på ström. Ett extra batteri i fickan löser problemet enkelt och gör att man kan fortsätta sin jakt obehindrat.

  Färgpaletter erbjuder anpassade visningsalternativ. Medan vit hett och svart hett är mest populära, markerar Red Hot, Rainbow och Ultramarine en varm signatur mer intensiva hotspots. Violett, Rött Svartvitt och Sepia är optimala paletter för minskad ögonutmattning under långa perioder av observation.

  Digital zoom, upp till 4x, ger bättre fokus och övergripande måligenkänning på stora avstånd.

  Skarp, rik kontrasterad termisk bildbehandling för ökad identifiering av djur, deras extremiteter och till och med de minsta detaljerna, dvs grenar, löv, gräs och terräng.
  Brett utbud av färg anpassningsbara riktmedel, inklusive skalbara ballistiska stilar. Färgalternativ: svart, vitt, rött och grönt.

  Funktioner och egenskaper hos Talion modellerna samt deras prestanda kan uppgraderas och förbättras med utgåvan av ny programvara.

  Talions drift och justeringar är enkla med hjälp av 3 funktionsknappar på toppen av enheten och vänster sidratt. De 3 knapparna och ratten ger tillgång till och hantering av alla menyalternativ, inställningar och systemfunktioner.

  Bild-i-bild visar en förstorad bild i toppcentret 10% av det övergripande synfältet för exakt skottplacering.

  IPX7 vattentäthet för skydd mot kraftigt regn, snö eller annan nederbörd. Talion är konstruerad för att fungera felfritt, även efter nedsänkning i ned till 3 fot vatten (motsvarar 0.9 meter) i upp till 30 minuter.

  Spara upp till 5 inskjutningar, med 10 avstånd, vardera för olika situationer, i internminne för snabba byten mellan avstånden.

  Medan Talions HD AMOLED-skärm levererar ett skarpt och rikt kontrasterat, livligt färgat synfält, garanterar HD AMOLED-tekniken felfri, flytande, högupplösta bilder och energibesparing.

  Smoothing Filter, en ny funktion som förstäker kraftfult kontrasterna i värmebilden och gör att även små detaljer såsom grässtrån, lövverk, buskageföregreningar och även hårstrån på djuren syns.
  Bildinställningar:

  Flera olika termiska känslighetsinställningar (N, H och U) som säkerställer bästa möjliga värmebild som är anpassad efter de yttre atmosfäriska förhållandena och den omgivande miljön.

  Medföljer:

  Ögonmussla
  Laddare med två laddningsplatser
  Batteri pack APS 5
  Adapter för APS 5 batteri
  USB C med USB A kabel
  Bärväska
  Rengöringsduk
  Instruktionsbok (på engelska)

 • Om varumärket

  Pulsar är jägare med en passion för att låta dig se bortom det synliga. För Pulsar gäller hela spektrat av optiska enheter för jägare, skyttar, fiskare, forskare, räddningspersonal, turister, upptäckare och alla civila aktiviteter du kan tänka dig. Alla är de professionella med erfarenhet och gav Pulsar förtroendet att bli världsledande tillverkare av värmekameror och digitala bildförstärkare för civilt bruk.

  Pulsar ett varumärke med stolthet som erbjuder produkter såsom värmekameror, digitala bildförstärkare, Gen 1-2+ analoga bildförstärkare, laseravståndsmätare, kikare/fältkikare, värme- och digitala moduler samt mjukvara av absoluta toppklass.

  "Höjden av varje upplevelse ligger i förmågan att se den."