• Leverans 1-3 dagar
 • Betala med SVEA
 • Över 20000 produkter

Magpul

PMAG® 10 AC, 7.62x51 – AICS

650 kr
{{ price }}
10 Finns i lager
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Artikelnr: MAG579-BLK

PMAG 5 7.62 AC är en version med högre kapacitet av den beprövade PMAG 10 7.62 AC och är ett pålitligt och hållbart polymermagasin för den .308 Winchester-baserade familjen av patroner.

 • Köpinformation Magasin

  Från och med 1 juli 2023 blir stora vapenmagasin tillståndspliktiga. Upp till 10-skottsmagasin är alltid tillståndsfria och kan både överlåtas, innehas och användas fritt av vem som helst.

  Tillståndsplikten gäller endast för löstagbara magasin avsedda för halvautomatiska skjutvapen med centralantändning, under förutsättning att magasinet kan innehålla

  • fler än 20 patroner, eller
  • fler än 10 patroner, om magasinet är möjligt att sätta in i ett skjutvapen
   där pipans längd överstiger 30 cm eller om skjutvapnets totala längd
   överstiger 60 cm.
  • Den som har rätt att inneha ett visst vapen för skjutning eller samling får
   utan tillstånd inneha alla typer av vapenmagasin så länge det passar till
   vapnet.

  Vid köp av tillståndspliktiga magasin på terrang.se, skall bild på legitimation och vapenlicens bifogas i ett mail till order@terrang.se. Ange ert ordernummer i ärenderaden.

 • Beskrivning

  PMAG 5 7.62 AC är en version med högre kapacitet av den beprövade PMAG 10 7.62 AC och är ett pålitligt och hållbart polymermagasin för den .308 Winchester-baserade familjen av patroner.

  PMAG 700 10.7 AC är kompatibel med kortverkande AICS-spec bottenmetall, för att inkludera Bolt Action Magazine Well för Hunter 62 Stock, och ger ytterligare kapacitet i ett prisvärt och pålitligt paket. Med GEN M3-teknik®, en punktmatris med färgpenna för visuell identifiering och en utsvängd bottenplatta för positiv kontroll och enkel hämtning sätter PMAG 10 7.62 AC en ny standard för bultåtgärdsmagasin.

  Tillverkad i USA.

   

   

  TEKNISKA SPECIFIKATIONER

  Kaliber - 7,62x51mm / .308 Winchester
  Plattform - Bolt Action 
  Kapacitet - 10

   


  Kompatibilitet
  Kompatibel med kortverkande AICS-mönsterbottenmetall och patroner byggda på ett 0,470"-fodral som 7,62x51/.308 Winchester, 7mm-08 Remington, 6,5 mm Creedmoor, .260 Remington, .243 Winchester och andra*
  Andra specifikationer
  *OBSERVERA: Inte kompatibel med patroner med mindre basdiameter som .220 Swift, .223 Remington, .300 AAC Blackout, etc. eller större magnum med kort verkan. Dessutom, på grund av det stora utbudet och potentiella kombinationerna av eftermarknadsmottagare, lager, chassi och bottenmetall som accepterar AICS-mönstermags, kan mindre montering krävas.

  Inte kompatibel med Accuracy International AE-gevär eller halvautomatiska plattformar som använder SR25 / M110 mönstermagasin.

  Sig Cross-gevären levereras med en Magpul PMAG 5 7.62 AC som har en egen slädföljare för optimerad enkelrunda-laddning genom utkastningsporten. Standard PMAG 5 7.62 AC (MAG549) och PMAG 5 7.62 AC (MAG579) är kompatibla med Sig Cross, och matningsprestandan kommer att vara densamma från Sig Cross OEM Magpul-magasinet eller standard Magpul PMAG 7.62 AC-magasinen.

  PMAG 10 7.62 AC-magasinet är optimerat för den .308 Winchester-baserade familjen av patroner och är kompatibel med AICS-spec bottenmetall med kort verkan, för att inkludera Bolt Action Magazine Well för Hunter 700 Stock, och fungerar på de flesta plattformar exceptionellt bra i liknande, men icke-.308-baserade patroner, såsom 6.5 Creedmoor. Medan andra gevärsplattformar, som Ruger American Rifle®, kan uppgraderas för användning med AICS-spec bottenmetall och magasin, kan de interna designfunktionerna ge vissa matnings- och tillförlitlighetsproblem när de används med standard PMAG 10 7.62 AC-magasinet i icke-.308-baserade kalibrer.

   Magpul rekommenderar inte PMAG 10 7.62 AC för andra kalibrar än .308-baserade patroner i Ruger American Rifle® i Hunter American-beståndet, och resultaten kan variera i andra åtgärder med 3-klackbultar. För optimal matning och tillförlitlighet med Hunter American i patroner som 6.5 Creedmoor, rekommenderas att endast använda den uppdaterade Magpul PMAG 5 7.62 AC, lätt identifierad med sin bruna låsplatta och följare för fullständig Magpul-tillförlitlighet.

   

   

   

 • Om varumärket

  Magpul tillverkar kvalitativa vapentillbehör avsedda för att förenkla dess handhavande och förbättra dess pålitlighet. Målet är att producera utrustning i högsta standard med optimal passform och funktion. Bland produkterna hittar du magasin, rails, remmar, handgrepp och kolvar.