• Leverans 1-3 dagar
 • Betala med SVEA
 • Över 20000 produkter

Magpul

PMAG® 5 AC, 7.62x51 – AICS

565 kr
{{ price }}
9 Finns i lager
Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}
Artikelnr: MAG549-BLK

PMAG 5 7.

 • Köpinformation Magasin

  Från och med 1 juli 2023 blir stora vapenmagasin tillståndspliktiga. Upp till 10-skottsmagasin är alltid tillståndsfria och kan både överlåtas, innehas och användas fritt av vem som helst.

  Tillståndsplikten gäller endast för löstagbara magasin avsedda för halvautomatiska skjutvapen med centralantändning, under förutsättning att magasinet kan innehålla

  • fler än 20 patroner, eller
  • fler än 10 patroner, om magasinet är möjligt att sätta in i ett skjutvapen
   där pipans längd överstiger 30 cm eller om skjutvapnets totala längd
   överstiger 60 cm.
  • Den som har rätt att inneha ett visst vapen för skjutning eller samling får
   utan tillstånd inneha alla typer av vapenmagasin så länge det passar till
   vapnet.

  Vid köp av tillståndspliktiga magasin på terrang.se, skall bild på legitimation och vapenlicens bifogas i ett mail till order@terrang.se. Ange ert ordernummer i ärenderaden.

 • Beskrivning

  PMAG 5 7.62 AC är ett pålitligt och hållbart polymermagasin för .308 Winchester-baserade patronfamiljer och är kompatibel med AICS-spec bottenmetall med kort verkan, för att inkludera Bolt Action Magazine Well för Hunter 700 Stock.

  Med GEN M3-teknik®, en punktmatris med färgpenna för visuell identifiering och en utsvängd basplatta för positiv kontroll och enkel hämtning sätter PMAG 5 7.62 AC en ny standard för bultåtgärdsmagasin.

  Levereras som standard som ett 5-runda kapacitetsmagasin för efterlevnad av jaktregler, men följaren kan enkelt modifieras av användaren för att öka kapaciteten till sex omgångar för fält-, tävlings- eller stridsanvändning.

  Tillverkad i USA.

   

   

  TEKNISKA SPECIFIKATIONER

  Kaliber - 7,62x51mm / .308 Winchester
  Plattform - Bolt action 
  Kapacitet - 5
  Vikt - 3,2 oz.
  Höjd, max - 3,4 tum

   


  Kompatibilitet
  Kompatibel med kortverkande AICS (Accuracy International Chassis Systems) mönsterbottenmetall och patroner byggda på ett 0,470 "fodralhuvud som 7,62x51/.308 Winchester, 7mm-08 Remington, 6,5 mm Creedmoor, .260 Remington, .243 Winchester och andra *
  Andra specifikationer
  Accepterar en patronlängd på upp till 2,86 tum

  *OBSERVERA: Inte kompatibel med patroner med mindre basdiameter som .220 Swift, .223 Remington, .300 AAC Blackout, etc. eller större magnum med kort verkan. Dessutom, på grund av det stora utbudet och potentiella kombinationerna av eftermarknadsmottagare, lager, chassi och bottenmetall som accepterar AICS-mönstermags, kan mindre montering krävas.

  Inte kompatibel med Accuracy International AE-gevär eller halvautomatiska plattformar som använder SR25 / M110 mönstermagasin.

  Sig Cross-gevären levereras med en Magpul PMAG 5 7.62 AC som har en egen slädföljare för optimerad enkelrunda-laddning genom utkastningsporten. Standard PMAG 5 7.62 AC (MAG549) och PMAG 5 7.62 AC (MAG579) är kompatibla med Sig Cross, och matningsprestandan kommer att vara densamma från Sig Cross OEM Magpul-magasinet eller standard Magpul PMAG 7.62 AC-magasinen.

  Det ursprungliga PMAG 5 7.62 AC-magasinet, identifierat av dess gröna låsplatta och följare, optimerades för den .308 Winchester-baserade familjen av patroner och är kompatibel med AICS-spec bottenmetall med kort verkan, för att inkludera Bolt Action Magazine Well för Hunter 700 Stock, och fungerade bra med de flesta icke-.308-baserade patroner i nästan alla applikationer. Några tre klackbultsgevärsplattformar, som Ruger American Rifle®, presenterade några enstaka matningsproblem när de användes med den vanliga gröna följaren PMAG 5 7.62 AC -magasinet. Vi har gjort en inline-förändring till en ny design av vår och följare. Det reviderade PMAG 5 7.62 AC-magasinet, lätt identifierat med sin bruna låsplatta och följare, har optimerats för att säkerställa fullständig Magpul-tillförlitlighet med ett brett spektrum av kalibrar i Ruger American Rifle® och andra 3-klackbultkonstruktioner, samtidigt som den beprövade Magpul-tillförlitligheten bibehålls eller förbättras i Remington® 700-fotavtrycksplattformar och andra 2-klackbultar. För Hunter American-aktien rekommenderar vi att du bara använder de nya, bruna följartidningarna, i kalibrar som 6.5 Creedmoor. Alla andra åtgärder, och Ruger i .308, kan använda endera versionen omväxlande.

   

   

   

 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension:

  För att skicka en recension måste du vara inloggad.

 • Om varumärket

  Magpul tillverkar kvalitativa vapentillbehör avsedda för att förenkla dess handhavande och förbättra dess pålitlighet. Målet är att producera utrustning i högsta standard med optimal passform och funktion. Bland produkterna hittar du magasin, rails, remmar, handgrepp och kolvar.